Chiptuning

Verbeter de prestaties van je auto met Chiptuning

Gekwalificeerde monteurs
Op maat gemaakte tuning
rode bmw met open motorkap

Stap 1
Na het uitlezen wordt de software aangepast volgens uw wensen. Om extra vermogen of brandstofbesparing te bereiken, veranderen we waarden in de software, zoals het verhogen van de turbodruk, meer en langer brandstof inspuiten, de ontsteking vervroegen en begrenzers verwijderen.

Stap 2
Na het uitlezen wordt de software aangepast volgens uw wensen. Om extra vermogen of brandstofbesparing te bereiken, veranderen we waarden in de software, zoals het verhogen van de turbodruk, meer en langer brandstof inspuiten, de ontsteking vervroegen en begrenzers verwijderen.

Stap 3
Na de aanpassingen schrijven we de getunede software terug in de ECU, bouwen alles weer dicht, en voeren indien nodig een testbankmeting uit. U kunt vervolgens een testrit maken om te beoordelen of alles naar wens is.

Het proces van Chiptuning

Chiptuning verhoogt het motorvermogen via softwarematige aanpassingen in het motormanagementsysteem (ECU).
Dit doen wij door:

Het uitlezen van de software via de diagnose-stekker (OBD) van de auto
Het uitbouwen en openen van de ECU voor directe uitlezing
Het uitsolderen van de chip bij oudere auto’s (voor 2000) om de software uit te lezen

Hoe werkt chiptuning in de praktijk?

Bij Chiptuningfix & Autofix Harderwijk zijn er keuzes in meerdere chiptuning varianten.

– Tuning Stage 1
– Tuning Stage 2
– en Tuning stage 3

Dit is een optimalisatie van de motorsoftware, ontwikkeld door middel van nauwkeurige wiskundige berekeningen, vermogensmetingen en analyse van datalogbestanden. Deze basistuning wordt toegepast op auto’s, waarvan we zeker weten dat ze in goede staat verkeren.

Na de tuning testen we de auto uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat we zeker weten dat het resultaat voldoet aan onze hoge normen. In veel gevallen zijn er geen verdere aanpassingen nodig.

Voordelen van chiptuning

Door middel van Chiptuning haalt u het beste uit uw auto. Wij zorgen voor optimale prestaties, verbeterd rijcomfort en brandstofefficiëntie.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw voertuig te bespreken en ervaar zelf de voordelen van professionele chiptuning.

Betere rijprestaties dankzij extra vermogen en koppel
Meer pit, souplesse en rijcomfort
Brandstofbesparing tot meer dan 5%
Behoud van emissienormen

Benzinemotoren

Bij benzinemotoren is het belangrijk om aandacht te besteden aan de slijtage van componenten zoals bougies, bobines, de luchtmassameter, zuigerveren, turbo, en de distributieriem of -ketting. Vervuiling kan optreden bij de gasklep, in- en uitlaatkleppen, en de lambdasensoren. Correct onderhoud volgens schema is essentieel voordat een auto getuned kan worden.

Versleten bougies zijn bijvoorbeeld een veelvoorkomende oorzaak van verminderde prestaties, vaak zonder dat de bestuurder dit opmerkt vanwege de geleidelijke slijtage.

Dieselmotoren

Voor dieselmotoren is het belangrijk om slijtage en vervuiling te controleren bij de luchtmassameter, verstuivers, turbo, EGR-klep, inlaatspruitstuk en het roetfilter (DPF). Een vervuild roetfilter kan vaak leiden tot storingen en prestatieverlies.

Laat ook jouw auto chiptunen